VALMISTUS


Perliitti valmistetaan laavakivestä noin 1000°C:ssa popcornin tavoin. Laavakivi laajenee 10-20 kertaiseksi ja muodostuu halkaisijaltaan 0-6mm:n rakeita. Ne ovat erittäin huokoisia ja niillä on suuri pinta-ala.

 Perliitistä ja sen valmistuksesta ja käytöstä löytyy runsaasti tietoja NORDISK PERLITE APS:n kotisivuilta: http://www.perlite.dk, myös suomeksi.OMINAISUUKSIA
Antaa ilmaa juurille
, kapillaarinen eli vesi nousee automaattisesti kasvualustassa vesitilassa
, steriili,  ei mitään rikkaruohon siemeniä
, terveydelle vaaraton ja ympäristöystävällinen, käytetty kasvualustamateriaali voidaan sekoittaa mullan joukkoon
, säilyttää rakenteensa vuosia, neutraali pH-arvo
- antaa vahvan juuriston

.

LAADUT


Maanparannusperliitti
(PLANTE-PERL), jonka raekoko on 0,5 -6 mm, voidaan käyttää mm. kaupunkien, kuntien, seurakuntien, taimistojen, taimitarhojen, golf-kenttien sekä kotipuutarhojen tarpeisiin tavoitteena tehdä maaperä ilmavaksi jopa vuosiksi tai jopa vuosikymmeniksi. Turve- ja multakasvualustojen tiivistyminen voidaan ehkäistä sekoittamalla alustaan 20-50 % tätä ns. maanparannusperliittiä. Tämä laatu soveltuu myös orkidean viljelykseen vesiviljelyssä. Lisää perliitin käytöstä: http://www.perlite.dk/finnish/planteperlsekoitukset.htm


Pakkaus: 200 l:n säkki /20 kpl lavallaPerliitti soveltuu myös erinomaisesti vaativimpien nurmialueitten kasvualustan raaka-aineeksi. Siitä on todisteena mm. USA:ssa Putting-greenien käytössä perliitillä (20 % seoksen määrästä) saadut tulokset: vielä 10 vuoden kuluttua greenit hyvässä kunnossa. Myös Suomessa perliittiä on käytetty  greenien tekoon kuin myös ilmastukseen hyvin tuloksin.

Perliitin ominaisuuksista on kerrottu: http://www.perlite.dk/finnish/europerl.htm

Nutriforte Oy tuonut maahan perliittiä Tanskasta vuodesta 1994 alkaen.

Kasvualustaperliitti (PERLI-GO), jonka raekoko on 0-2,5 mm. Tässä laadussa voidaan kasvattaa vesiviljelyssä tomaattia, kurkkua ja vaikkapa kukkia kasvihuoneessa ja tuoteesta on listietoja valmistjan kotisivuille: http://www.perlite.dk/finnish/hydrokulttuuri.htm. Saatavana 200 l säkissä. Pakkaus: 200 l säkki/20 kpl lavalla.

Maahantuoja / Markkinointi:
 Nutriforte Oy, Järvenpää, FINLAND

Valmistettu Tanskassa