OMINAISUUDET
Monokaliumfosfaatti on typetön ja täysin vesiliukoinen kastelu- ja lehtilannoite, joka on valmistettu puhtaista, ensiluokkaisista kloorivapaista raaka-aineista. Se sisältää runsaasti fosforia ja kaliumia, ja sen johtokyky tislatussa vedessä on 0,70 mS/cm (1g/l).

 Monokaliumfosfaattia voi sekoittaa samaan emoliuossäiliöön yhdessä kalium- ja magnesiumnitraatin sekä magnesiumsulfaatin kanssa, mutta ei kastelukalkkisalpietarin kanssa.

KÄYTTÖ KASVIHUONEVILJELYSSÄ


Monokaliumfosfaattia käytetään kasvihuoneviljelyssä pääosin fosforin lähteenä. Sitä voidaan käyttää kaikilla kasvualustoilla – myös vesiviljelyssä. Jos fosforihappopohjainen lannoite laskee liikaa kasvualustan pH-arvoa, voi siitä korvata joko osan tai kokonaan monokaliumfosfaatilla ja magnesiumnitraatilla. 

Käyttämällä tietyssä suhteessa vesiliukoista PK-lannoitetta (lisätty fosforin osuutta) yhdessä muiden tomaatille suositeltujen lannoitteiden kanssa, on saatu apu laatuvirheellisten – viherkantaisten tomaattien muodostumiseen. Kysy lisää!


KÄYTTÖ SYYSLANNOITTEEKSI AVOMAALLA
Monokaliumfosfaatti sopii myös syyslannoitteeksi esim. metsäpuiden taimille, marjapensaille, hedelmäpuille, mansikalle, vadelmalle, jne., koska se sisältää runsaasti fosforia ja kaliumia, jotka ovat kasveille syksyllä tärkeitä. Fosfori edistää juurten kasvua ja seuraavan vuoden kukka-aiheitten muodostumista syksyn aikana. Kalium parantaa kasvien talvenkestävyyttä, koska se kohottaa kasvisolujen sokeripitoisuutta, ja ne jäätyvät sen vuoksi alemmassa lämpötilassa. Tuote auttaa myös kasveja tuleentumaan nopeammin syksyllä. Tuotteen käyttöä syyslannoitteeksi helpottaa sen hyvä liukoisuus myös kylmään veteen.

Paras tulos saavutetaan, jos syyslannoitus annetaan vähintään 2-3 lannoituskertana ennen kuin lehdet putoavat kasvista eli lannoitus tulisi aloittaa elokuun aikana – marjakasveilla heti sadonkorjuun jälkeen. Kertalannoituksena voitaisiin tuotetta antaa 25 kg/ha tihkukasteluna 10000 l:n ja lehtilannoitteena 1000 l:n vesimäärään lisättynä.

Monokaliumfosfaatin (MKP) käyttö lehtilannoitteena joko yhdessä erillisen kostutusaineen tai HORTIFAIN-tuotteemme kanssa lisää kasvien vastustuskykyä mm. härmää vastaan esim. Lisätietoja HORTIFAIN-tuotteemme yhteydessä ja Nutriforte Oy:stä.KÄYTTÖOHJE


Kastelulannoitus kasvihuoneessa:
 0,01-0,05% (0,1-0,5kg/1000l vettä)

. Kastelulannoitus (tihkukastelu) avomaalla:
 0,04-0,20 % (0,5-2,0 kg/1000l vettä) – syyslannoitus monivuotisille kasveille

Lehtilannoitus avomaalla:
1-3 % (1- 3 kg/100 l vettä)
* puutarhakasveille 0,3-0,8 % (0,3-0,8kg/100 l vettä)

. Aurinkoisina ja kuumina päivinä lehtilannoitus tulee suorittaa joko ilta- tai yöaikaan polttovioitusten välttämiseksi ja valoviljelyssä valojen ollessa sammutettuna.
 Paras tulos saavutetaan, jos tuotetta käytetään yhdessä kiinnitysaineen kanssa. 
Lehtilannoitus uusitaan tarvittaessa 1-2 viikon välein.Pakkaus: 25 kg / 1200 kg
Maahantuonti/
Myynti: Nutriforte Oy, Järvenpää, FINLAND