OMINAISUUDET


Täysin vesiliukoinen kaliumnitraatti on erittäin vahva kaliumlannoite, jonka sisältämä typpi on kasveille nopeasti käyttökelpoisessa nitraattimuodossa. 
Kaliumnitraatti voidaan sekoittaa joko kastelukalkkisalpietarin tai NPK-täyslannoitteen kanssa samaan emoliuossäiliöön. Myös kalium- ja magnesiumnitraatti sekä monokaliumfosfaatti voidaan sekoittaa keskenään samaan emoliuossäiliöön, ja antaa tarvittaessa lehtilannoitteena samalla kerralla, kunhan niiden yhteisväkevyys ei nouse liian korkeaksi.

 Kaliumnitraatin johtokyky tislatussa vedessä on 1,30 mS/cm (1g/l).KÄYTTÖKOHTEITA
Kaliumnitraatti soveltuu käytettäväksi kastelu- ja lehtilannoitteena joko erikseen tai yhdessä useimpien muiden vesiliukoisten lannoitteiden kanssa niin avomaalla kuin kasvihuoneissa mm. erilaisille vihanneksille, mansikalle, vadelmalle, perunalle, juurikasveille, hedelmäpuille ja marjapensaille sekä muille avomaan kasveille.

Kasvihuoneviljelyssä voidaan osa NPK-täyslannoitteesta korvata kaliumnitraatilla, minkä avulla voidaan nostaa edullisesti mS/cm -arvoa. Tällä tavalla voidaan pitää käyttöliuoksen hivenainetaso lähes vakiona.KÄYTTÖ AVOMAAVILJELYSSÄ


Kalium-, magnesium- ja kalsiumnitraatin (kastelukalkkisalpietarin) seoksen käyttö kastelu- ja lehtilannoitteena on avomaan vihannes-, hedelmä-, marja- ja juuresviljelyssä edullinen lannoitusvaihtoehto. Eri lannoitteet voidaan jopa sekoittaa samaan emoliuossäiliöön.

KOETULOKSET PERUNAN VILJELYSTÄ
Valmistaja on testannut kaliumnitraattia mm. perunalle, ja sen käyttö on lisännyt satoa ja parantanut sen laatua monella eri tavalla. Kaliumin puutteesta kärsivät perunat ovat alttiimpia myös taudeille.

KÄYTTÖOHJE
Kasvihuoneviljelyssä käyttöliuoksen väkevyys:
0,01-0,15 % (0,1-1,5 kg/1000 l vettä)

. Kastelulannoitus (tihkukastelu) avomaalla: 
0,04-0,15 % (0,4-1,5 kg/1000 l vettä)

Lehtilannoitus avomaalla:

- peruna, juurikasvit 1,0-2,0 % (1-2 kg/100 l vettä)
- puutarhakasvit 0,5-1,0 % (0,5-1 kg/100 l vettä)
, käyttömäärä 25-50kg/ha

. Suosittelemme kokeita pienessä mittakaavassa ennen käyttöä uusissa olosuhteissa ja uusille kasveille. Aurinkoisina ja kuumina päivinä lehtilannoitus tulee suorittaa joko ilta- tai yöaikaan polttovioitusten välttämiseksi. Yleensä 2-3 ruiskutuskertaa riittää kasvukauden aikana, ja paras tulos saavutetaan, jos tuotetta käytetään yhdessä kiinnitysaineen kanssa.Pakkaus: 25kg/1200kg

Myynti: Nutriforte Oy, Järvenpää, FINLAND